Bild
Nästa artikel
Finalisterna i Årets Bil 2012

Finalisterna i Årets Bil 2012

Nyheter

Sju bilar har gått till final i Årets Bil 2012. Bilarna spänner över ett brett spektrum, allt från en stads-SUV till smart hybridteknik. Se de utvalda bilarna här.

35 bilar har genom juryns arbete blivit sju som nu alltså går till final. Citroën DS 5, Fiat Panda, Ford Focus, Range Rover Evoque, Volkswagen Up, Toyota Yaris eller Opel Ampera är de utvalda bilarna som nu gått till final för att ta hem den prestigefyllda titeln som Årets Bil 2012.
 
För att vara med och tävla om utmärkelsen måste bilmodellen ha presenterats under 2011 och vara helt ny eller ha genomgått en väsentlig uppdatering. Juryn tar bland annat hänsyn till ny teknik, design, säkerhet, konstruktionslösningar och om man får valuta för pengarna.
Sista tester
Nu väntar ytterligare ett antal körtimmar för jurymedlemmarna när de sju finalisterna ska bli en vinnare. Samtliga finalister ska köras på en testbana i Frankrike innan vinnaren presenteras på bilsalongen i Genève den 5 mars.
 
Juryn i Årets Bil 2012 består av 59 motorjournalister som kommer från 23 länder i Europa. Från Sverige sitter Marianne Sterner från Vi Bilägare samt Håkan Matsson från Dagens Industri i juryn. Tävlingen arrangeras av sju av Europas ledande motortidningar, däribland Vi Bilägare.
 
Men den stora frågan är självklart: Var det rätt bilar som gick till final i Årets Bil 2012? Du hittar utlåtande från Marianne Sterner om alla de bilar som tävlade om finalplatserna på länken här intill. 
Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.