Bild
Nästa artikel
Opel Ampera blev Årets Bil 2012

Opel Ampera blev Årets Bil 2012

Nyheter

Opel Ampera har utsetts till Årets Bil. Det är fjärde gången som en Opelmodell vinner den prestigefyllda utmärkelsen.

 

1985 tog Opel hem Årets Bil för första gången. Då var det Opel Kadett som lyckades imponera på juryn. Två år senare vann Opel priset igen, då med modellen Omega. Sedan skulle det dröja 22 år innan Opel vann Årets Bil igen, när Insigna tog hem priset 2009.
 
Tre år efter den senaste Opel-vinsten är det dags igen. Opel Ampera har presenterats som Årets Bil 2012 under en presskonferens på bilsalongen i Genève på måndagseftermiddagen. Opel Ampera har därmed salgit de övriga finalisterna Citroën DS5, Fiat Panda, Ford Focus, Range Rover Evoque, Toyota Yaris och Volkswagen Up.
 
Vi Bilägares Marianne Sterner provkörde Opel Ampera tidigt i höstas och gav bilen plus för dess långa räckvidd, snabba laddning, låga bullernivå, kvicka acceleration och roliga instrument. Nackdelar är samtidigt priset och att den bara har fyra platser. Klicka här för att läsa hela provkörningen.
 
Diskutera: Vad tycker du om Opel Ampera som Årets Bil 2012?
Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Urban Warm
2012-03-20 15:39

Ett bra och modernt val av Årets bil. Tummen upp för Ampera!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.