Bild
Nästa artikel

Vinnaren tar hem allt

Nyheter

Håkan Matson konstaterar att det är mindre trams kring Årets Bil än andra bilpriser och avslöjar på förväg sin egen favorit.

 

Varför behövs Årets Bil?
 
- Årets Bil behövs för att lotsa konsumenten rätt! Utmärkelsen uppmuntrar nya tekniska innovationer och sedan är det förstås också en spännande tävling! Vi är ju inte så fega att vi håller på och tramsar med en massa olika kategorier utan hos oss är det en enda vinnare som tar hem allt! 
 
Hur ser du på framtiden för utmärkelsen?
 
- Vi tar ett stort steg framåt i år i samband med att vi har eventet på bilsalongen i Genève. Det här är det tyngsta bilpriset i Europa och jag tycker inte alltid att Årets Bil fått den uppmärksamhet det förtjänar. 
 
Vilken är din favorit i år? 
 
- Ford Focus. Det är inte den mest innovativa bilen men den är sammantaget den bästa. Focus erbjuder ett fantastiskt fint säkerhetspaket till en rimlig kostnad. I modellprogrammet finns motorer med CO2-utsläpp från låga 89 g/km och det kommer också en eldriven version inom kort. Bilen är kul att köra och känns också förhållandevis välbyggd. 
 
Håkan Matson är ordförande i Årets Bil och motorjournalist på Dagens Industri.
Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.