Bild
Nästa artikel

Det här är organisationen omkring Årets Bil

Organisation

Sammansättningen av Årets Bil-juryn har under åren utvecklats och formaliserats till att nu omfatta sju europeiska biltidningar. Bland de ursprunliga grundarna av priset återstår Auto Visie, Stern och Vi Bilägare. Spanska tidningen Autopista tillkom på 1980-talet och en del förändringar av deltagarna har gjorts i Storbritannien, Italien och Frankrike.

 

Auto
Tidningen grundades 1985 och har vuxit till en ledande position på den italienska marknaden. Bakom framgångarna ligger organisatorisk kreativtet, mycket tillförlitliga tester, pålitlig information och modern design. Tidningen ägs av det framstående motorförlaget Conti Editore.
 
Autocar
Världens äldsta biltidning har underhållit bilentusiaster varje vecka sedan 1895. Specialområdet är att avslöja hemliga nya modeller och där är tidningen en ledande informationskälla. Ägs av Storbritanniens största privata förlag: Haymarket Magazines.
 
Autopista
Spaniens mest kända biltidning har 345.000 läsare varje vecka och är efter fyra decennier landets mest respekterade publikation i bilsegmentet och en trogen medlem av Årets Bil. Har hög trovärdighet tack vare sina noggranna tester, vilket har gjort den till en favorit bland beslutsfattare.
 
Autovisie
Stolt grundare av Årets Bil vars redaktion inrättade priset 1963. Tidningen utkommer varannan vecka och har nya bilmodeller som specialitet, men sneglar också mot motorsport och klassiska bilmodeller. Ansedd som Nederländernas mest opinionsbildande biltidning.
 
L´Automobile Magazine
Detta franska månadsmagasin är den första biltidning i Europa som har ISO 9002-certifierat sina mätmetoder. I L´Automobile Magazine får bilköparen alla nödvändiga svar och bilentusiasten alltid upptäcka nya prylar.
 
Stern
Grundades 1948 och är med en upplaga på mer än 1 miljon varje vecka Tysklands största magasin. Som en av grundarna av Årets Bil har Stern en topposition inom motorjournalistik sedan 1960-talet. I flera decennier har den kännetecknats av både självständiga, kritiska och underhållande motorreportage.
 
Vi Bilägare
Tidningen grundades för 70 år sedan och är en av de mest väletablerade motortidningarna i Sverige – och den klart största. Hela 500.000 läsare får tidningen 18 gånger per år. Vi Bilägare är en tidning för bilkonsumenten och känd för sina långtidstester och undersökande journalistik av service och kvalitet.
 
Organisationens representanter sammanträder med jämna mellanrum och ordförandeskapet cirkulerar mellan tidningarna. Själva organisationskomittén ser ut som följer:
 
Marjo Köhler
VIBILÄGARE, Sverige
(President for Car of the Year 2012)
 
Domenico Tudini
AUTO, Italien
 
Alastair Lewis
AUTOCAR, United Kingdom
 
Maria Wandosell
AUTOPISTA, Spanien
 
Petra Lubbers
AUTOVISIE, Nederländerna
 
Bruno Dussourt
L'AUTOMOBILE MAGAZINE , Frankrike
 
Jens Hildebrand
STERN, Tyskland
Taggar: Organisation

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.