Bild
Nästa artikel
En mycket eftertraktad trofé

En mycket eftertraktad trofé

priset

Årets Bil har fått en ny trofé att matcha den nya symbolen som infördes 2004.

Den nya trofén är tillverkad av marmor och färgad metal och designad av den franska konstnären Emmanuel Zurini som är känd för sina bilskulpturer. Under större delen av sin 42-åriga historia har Årets Bil-trofén haft sex eller sju ventiler placerade i anslutning till flaggorna från de sponsrande tidningarnas hemländer. Denna utformningen som Geoff Axby, art director på British Sunday Telegraph, hade skapat togs ur bruk 1999.

För att hedra minnet av prisets grundare, Fred van der Vlugt på den belgiska biltidningen Autovise, anförtroddes det åt det Nationella Bilmuseet i Belgiska Raamsdoknsveer. Det nya priset är en L-formad stiliserad bil med den ursprungliga Årets Bil-logon på en framträdande plakett. Det skapades av den brittiska designern Dean Arthurs. Under år 2000 och 2003 delades en unik trofé ut varje år, dessa behålls för alltid av den vinnande tillverkaren.

Taggar: priset,

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.