Bild
Nästa artikel
2010: Volkswagen Polo

2010: Volkswagen Polo

Årets bil

Trots att nya Polo är kortare än många konkurrenter i B-segmentet är den fullt kapabel att transportera minst fyra vuxna med bibehållen komfort. Utrymme, prestanda, sofistikation och bagageutrymme imponerar. Lika mycket som Polo lockar av praktiska skäl, är den lätt att uppskatta för sina yttre former och det oklanderliga utförandet av kupén, vars upplevda kvalitet saknar motstycke i klassen.

Bränsleekonomi är högt värderad av potentiella köpare och Polo erbjuder en intressant uppsättning motorer och dessutom den bekväma DSG-transmissonen med dubbelkoppling.

De svenska medlemmarna i juryn förordade förvisso Toyota IQ, du kan se den kompletta fördelningen av juryrösterna på länken här intill, men Lasse Holmström kunde låta bli att jämföra Polo med sitt större VW-syskon:
- Golf får se upp! Den lilla Golfen är ett attraktivt alternativ till sitt större syskon, en fin känsla av kvalitet av hög klass.  
- Polon har plötsligt blivit ett starkare kort än storebror Golf. Versionen med CO2-nivå på endast 87 gram per kilometer är en riktigt bedrift, konstaterar Håkan Matson på Dagens Industri. 

Läs mer om modellen på länkarna här intill. 

347 poäng
 
Andra plats:  Toyota IQ - 337 poäng
Tredje plats: Opel Astra- 221 poäng
Taggar: Årets bil

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.